Akik legyőzték...

SIKERTÖRTÉNETEK

Kedves Doktornő!

Csodálatos gyógyulásnak voltunk a tanúi, amit nagyon köszönünk!
Nem lehetünk elég hálásak, hiszen annyi mindent kipróbáltunk igazi eredmény nélkül,az Ön módszere pedig — amilyen egyszerűen, olyan hatékonyan oldotta meg a problémát!
Mingyájan fellélegezhetünk, a kis Alexandra a szó szoros értelmében is...
Még egyszer köszönjük!

A Kovács család

ABC
Terápiás lehetőségeim PDF Nyomtatás E-mailAz anamnézis és a fizikális vizsgálat, valamint a timpanometria és az audiometria segítségével megállapított komplex kórkép kezelése a klinikán bevált rutin módszer szerint történik. Az ott elsajátított elveknek megfelelően a komplex betegség komplex megoldást igényel. A kezelés több fázisból álló, lépcsőzetes rendben történik. Kezdetben az orrváladékot ülő helyzetben alaposan leszívással eltávolítjuk. Utána a nyálkahártya lelohasztására és a maradvány orrváladék oldására a klinikán kifejlesztett orrspray gyógyszer-kombinációt permetezzük be a beteg mindkét orrfelébe. Az orrjáratok szabaddá tétele után gyógyszerporlasztóval 10 percig tartó hideg sós pára belélegeztetése következik a légutakba.Ennek célja, hogy a légutak teljes hosszában működő csillószőrös apparátus működését serkentsük és a váladékot oldjuk. Majd 5-5 percig nagy teljesítményű Bioptron lámpával lágylézeres fénykezelést alkalmazunk a beteg arcára, fülére. Tapasztalat szerint gyulladás csökkentő hatása van és a nyálkahártya-duzzanatot is mérsékli.

 

 

Végezetül a Proetz-féle leírásnak megfelelően fekvő helyzetben, lógó fejtartásban fiziológiás só kíséretében leszívjuk a melléküregekből a váladékot. Szükség esetén a dobüregben felgyülemlett savós vagy nyákos váladékot paracentézis után dobüregi szívással távolítjuk el.

 

 

A betegség lefolyásától és a váladék jellegétől függően a kezelést 2-3 naponta végezzük a tünetmentességig. Otthonra gyakori porszívós orrszívást, meleg borogatást (ingerterápiát) javasolunk az arcüregekre, fülekre. A fülmelegítésre saját fejlesztésű fülmelegítő gyógysapkát (Oto-Therm néven patikai forgalomban van) ajánlok. A gyógysapka hőtároló betétje az arcüregek melegítésére is használható. Az orrspray használatát naponta 3x2 puff adagban otthonra is javasoljuk, három éves kortól. Egy héten túl is alkalmazható. Hangsúlyt helyeztünk a helyes táplálkozásra, a vitamin- és folyadékbevitelre. Szükség esetén szájon át szedhető váladékoldót adunk. A gyógyult gyermekek sora inspirált arra, hogy az aktív konzervatív terápia hatékonyságáról beszámoljak, hogyan működik a banálisnak induló, de szövődményekkel folytatódó nátha gyógyítása otthoni gyakorlatomban.

 
Copyright © 2018 gyogysapka.hu. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete