Akik legyőzték...

SIKERTÖRTÉNETEK

Kedves Doktornő!

Csodálatos gyógyulásnak voltunk a tanúi, amit nagyon köszönünk!
Nem lehetünk elég hálásak, hiszen annyi mindent kipróbáltunk igazi eredmény nélkül,az Ön módszere pedig — amilyen egyszerűen, olyan hatékonyan oldotta meg a problémát!
Mingyájan fellélegezhetünk, a kis Alexandra a szó szoros értelmében is...
Még egyszer köszönjük!

A Kovács család

ABC
Orrszívó készülékek PDF Nyomtatás E-mail

Otthoni orrszívó készülékekA gyermekkori náthás eredetű betegségek között a leggyakoribb a középfülgyulladás. Csecsemőkorban és óvodáskorban különösen a közösségbe kerülés kapcsán betegszenek meg a gyermekek. Az is előfordul, hogy a nagyobb testvér jár közösségbe és hazaviszi az otthon levő kistestvérnek a kórokozót. Erre az életkorra jellemző, hogy a gyermekek még nem tudják jól kifújni az orrukat és a váladék pangása, majd szóródása okozza a szövődmények kialakulását. Tehát kiindulópont azaz: ORIGO a NÁTHA.


Ez inspirált bennünket a klinikán, ahol gyermek fül-orr-gégészként dolgoztam, arra, hogy a nátha szövődményeinek elhárítására kézzelfogható eszközöket adjuk a szülők kezébe. Az orrváladék rendszeres, alapos eltávolítására készült az orrszívó. Három évtizeddel ezelőtt az ORRHIGIÉNÉ fogalmával együtt klinikai főnököm, Miriszlai professzor ötlete nyomán készült az első porszívóra szerelhető orrszívó. Az első példányok még fémből készültek. Utána az üvegből és műanyagból készült orrszívók már kereskedelmi forgalomba kerültek. Ma már kis szívómotorral működő változata is kapható.

 

 

Mire ügyeljünk az orrszívó használatánál?

 

 

  1. Fontos, hogy az orrszívó csúcsa jól illeszkedjen a gyermek orrához. Néhány másodpercig teljesen el kell zárni az orrbemenetet.
  2. A gyermek lehetőleg ülő helyzetben legyen, egyik kézzel a homlokát, másikkal a kezét kell rögzíteni. Jó ha valaki segítkezik az orrszívásnál, két embernek sokkal egyszerűbb megoldani.
  3. A leszívás többször, rövid ideig, ismételve történjen.
  4. A másik oldali orrfél befogásával a szívás ereje fokozható. Az orrváladékkal együtt a benne levő vírusok, baktériumok millióit tudjuk eltávolítani mellékhatás nélkül.
  5. 1000 wattnál erősebb szívást ne alkalmazzunk.
  6. A szívással nem okozunk kárt a gyermek orrában, de orrvérzésre hajlamos gyermeknél fontos a vérzés okának orvosi vizsgálata /gyermekgyógyászat, labor, fül-orr-gégészet/.
  7. Többször kérdezik tőlem, hányszor végezhető naponta az orrszívás. A válasz nagyon egyszerű, ahányszor egy felnőtt kifújná az orrát. Tehát amikor az orrüreg telítődik a váladékkal.

Otthoni orrszívó  készülékek

 
Copyright © 2019 gyogysapka.hu. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete