Akik legyőzték...

SIKERTÖRTÉNETEK

Kedves Doktornő!

Csodálatos gyógyulásnak voltunk a tanúi, amit nagyon köszönünk!
Nem lehetünk elég hálásak, hiszen annyi mindent kipróbáltunk igazi eredmény nélkül,az Ön módszere pedig — amilyen egyszerűen, olyan hatékonyan oldotta meg a problémát!
Mingyájan fellélegezhetünk, a kis Alexandra a szó szoros értelmében is...
Még egyszer köszönjük!

A Kovács család

ABC
Living-Lab elektromos orrszívó PDF Nyomtatás E-mail
Livin-Lab Elektromos orrszívóA gyermekkori náthás eredetű betegségek között a leggyakoribb a középfülgyulladás. Csecsemőkorban és óvodáskorban különösen a közösségbe kerülés kapcsán betegszenek meg a gyermekek. Az is előfordul, hogy a nagyobb testvér jár közösségbe és hazaviszi az otthon levő kistestvérnek a kórokozót. Erre az életkorra jellemző, hogy a gyermekek még nem tudják jól kifújni az orrukat és a váladék pangása, majd szóródása okozza a szövődmények kialakulását. Tehát kiindulópont azaz: ORIGO a NÁTHA.
Ez inspirált bennünket a klinikán, ahol gyermek fül-orr-gégészként dolgoztam, arra, hogy a nátha szövődményeinek elhárítására kézzelfogható eszközöket adjuk a szülők kezébe. Az orrváladék rendszeres, alapos eltávolítására készült az orrszívó. Három évtizeddel ezelőtt az ORRHIGIÉNÉ fogalmával együtt klinikai főnököm, Miriszlai professzor ötlete nyomán készült az első porszívóra szerelhető orrszívó. Az első példányok még fémből készültek. Utána az üvegből és műanyagból készült orrszívók már kereskedelmi forgalomba kerültek. Ma már kis szívómotorral működő változata is kapható.

Közel negyedszázada foglalkozom a gyermekkori nátha szövődményeinek gyógyításával, és megelőzésével. A Semmelweis Egyetem II. Gyermekklinikáján a gyermek fül-orr-gégészeti osztály munkatársaként dolgoztam 20 éven át. Ennek a munkacsoportnak prof. Dr. Miriszlai Ernő volt a vezetője, aki a gyermekkori nátha szövődményeinek kezelésére és megelőzésére bevezette a szívótechnikát. Új fogalmat alkotott az orrhigiéné fogalmát, és az ahhoz szükséges eszközök, gyógyszerek létrehozásában is élenjárt a munkacsoportunk.

A LIVING-LAB elektromos orrszívó készülékről alkotott szakmai véleményem megfogalmazásához szükségesnek vélem leírni, hogy a klinikai gyermek fül-orr-gégészeti elveink megvalósításához alkalmas korszerű készüléket több gyermek kezelése kapcsán kipróbáltam.

A készülék kis mérete, jól kézbeillő formája, alig hallható motorja, jó orrillesztékei, jó szívóhatása lehetővé teszi a kisgyermekek orrában hurutos állapotban felgyülemlő váladék eltávolítását. Szükségesnek vélem megjegyezni, hogy a jó szívóhatás csak a másik orrfél egyidejű befogásával érhető el. A készülék orrillesztékét pontosan kell az orrbemenethez illeszteni. A működtetés időtartama a váladék mennyiségétől és minőségétől függ. A váladékeltávolítás naponta többször megismételhető. /Az a szakmai álláspont, hogy a gyermek orrából annyiszor kell leszívni a váladékot, ahányszor egy felnőtt kifújná az orrát./

A puha műanyag illeszték a gyermekek orrsövényén gyakran jelenlevő értágulatot nem sérti meg, vérzést nem okoz. Könnyen tisztántartható, fertőtlenítő oldatban sterilizálható. A fertőzött orr-váladékkal a kórokozók tömegét távolítjuk el és ezzel a betegség tovaterjedését megakadályozzuk az arcüregek, a fülek és a hörgők felé. A váladékeltávolítás után az orrüreget a gyulladt nyálkahártya szűkíti, ezért célszerű a leszívás után a nyálkahártyát lelohasztó és a maradvány váladékot feloldó Nasopax orrsprayt befújni az orrüregbe. A Nasopax orrspray szintén klinikai munkacsoportunk fejlesztésének eredménye.
Azt mondhatom, hogy Miriszlai professzor úr három évtizeddel ezelőtt született gondolata, az orrhigiéné eszközei megvalósultak.
 
Copyright © 2019 gyogysapka.hu. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete